Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

Alakor Búzaliszt - 1kg - Magyar Családellátó

1.087 Ft
Menny.:x db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Az Alakor egy olyan ősbúza-fajta,amelynek rendkívülisége ízében fokozottan megmutatkozik. Ízes,magvas és édes! 

Gluténtartalma alacsony, mégis jó forrása az élelmi rostoknak, a vasnak,a fehérjének és a B vitaminoknak.

Ha 100%-os ősgabonás kenyeret szeretnénk sütni (kovásszal természetesen),mindenképp a lassú kelesztést tartsuk szem előtt,amely akár 24-36 óra is lehet.

Elérhetőség: Készleten

Leírás

Az alakor tápértéke 100g termékben:

Energia 1556 Kj/367 Kcal

Zsír:1,9 g, amelyből telítettlen zsírsavak:0,3 g

Szénhidrát:72,6 g,amelyből cukrok: 2,6 g

Élelmi rost:2,5 g

Fehérje:13,6 g

Só:0, 025g 

A kép a Magyar Családellátó tulajdona



A feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!

Alakor kenyér

A hozzávalók 3 db kg 600 g-os vekninek az alapanyagaihoz elegendőek.

1 kg alakor liszt

300 g érett kovász (a javaslat alapján 65%-os hidratáltságú)

830 ml víz

25 g só

(ne adjon meglepetésre okot,hogy összegyúrás után a kapott  tészta lágyabb állagú lesz, mindenképp sütőformát kell használnunk hozzá)

Először a vízből csak 660 ml-t használunk fel,miután kezd kialakulni a "tészta"állag, akkor adjuk hozzá a maradékot. Összegyúrva még 2 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.

A tésztát vizezett habkártya segítségével 3 részre osztjuk,majd betesszük a sütőformánkba és ismét hagyjuk pihenni 1 órát. 235 fokos előmelegített sütőbe tesszük,gőzben sütjük,madj a 40 perc elteltével 215 fokon sütjük tovább még 20-30 percet.

A megsült kenyeret 1 órán keresztül hülni hagyjuk.

 

Az eredeti receptet aaz "Akik elmentek péknek" c. könyvben olvastam