Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

BL55 búza finomliszt 5 kg - Garat malom

1.650 Ft
Menny.:db
A legfinomabb pékáruk, sütemények, pizzák és panírok elkészítéséhez ez a BL-55 búza finomliszt a háziasszonyok és pékek egyik kedvence.

Ez a gabonából készült őrlemény a legelterjedtebb alapanyaga a pék- és cukrászsütemények, sütemények, pizzák, panírok készítésének, levesek és főzelékek sűrítésének. Szinte minden háziasszony kamrájában lapul 1-2 kg belőle.
A finomliszt csak a magbelsőt tartalmazza, a külső rétegeket és a héjrészt nem.
A BL a búzaliszt rövidítése, míg az 55 a hamutartalomra utal.
Elérhetőség: Készleten

Leírás

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1429 Kj/337Kcal

  • Zsír: 1g
  • Amelyből telített zsírsavak: 0,5g
  • Szénhidrát: 71g
  • Amelyből cukrok: 0,2g
  • Rost: 3,2g
  • Fehérje: 9,8g
  • Só: 0g

Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.



A feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!

Sajtos pogácsa élesztős verzió

Hozzávalók:

500 g liszt, 100ml tej , 1kk cukor , 30g élesztő ,250g vaj , 200g tejföl , 100g reszelt sajt , 2db toj.sárga , 3kk só
Tetejére:1 tojás , sajt

Langyos tejben a cukrot  feloldjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet és a  hideg vajat összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a futtatott élesztőt és a többi hozzávalókat. Dagasztjuk, formázzuk, és olajozott tálban duplájára kelesztjük körülbelül 1-1,5óra alatt. Vékony téglalapra nyújtjuk ujjnyi vastagságúra, Nyújtás után szaggatjuk, formázzuk ,lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal sütőpapírozott tepsire helyezzük. 180fokos sütőben kb 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük (a dupla sajtos esetében az első nyújtás után olvastott vajjal megkenjük,rászórjuk a sajtos és összehajtogatjuk. Pihentetés után majd ezt nyújtjuk újra)