Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

Extra arany mazsola - 100g

365 Ft
Menny.:x 100g

Az extra arany mazsola leggyakrabban magtalan szőlőfajták aszalt, megaszalódott bogyója. A szüretelési eljárásnak, folyamatnak különösen óvatosnak kell lennie, hiszen ha kocsánycsonkok maradnak a szőlőn, az mindent tönkretehet. A szüretelés után alaposan meg kell mosni a szemeket hideg vízzel, majd szárítják, osztályozzák, gőzölik. Érdekesség: évente körülbelül másfél millió tonnányit termelnek belőle.

Az extra aszalt – golden jumbo típusú mazsola jellemzően Chiléből érkezik. Minőségét tekintve előfordulnak kicsit sötétebb és kicsit világosabb, valamint olajosságát tekintve is enyhén olajosabb, fényesebb felületű, valamint szárazabb szállítmányok is. Ízét tekintve viszonylag állandó édességű, puha texturájú. Sütemények és édességek készítéséhez, amennyiben a sütést megelőzően kerülne a mazsola felhasználásra, akkor inkább a kisebb szemű aranymazsolát javasoljuk, míg mixek készítéséhez, saláták, müzlik vagy granolák sütést követő feldobásához inkább ezt a típust javasoljuk.

 

Elérhetőség: Készleten

Leírás

Tápérték információ

 
Átlagos tápérték 100g
Energia 302 /1264 Kcal/KJ
Zsír 0,5 g
Amelyből telített 0,15 g
Szénhidrát 79,5 g
Amelyből cukrok 59,2 g
Rost 3,4 g
Fehérje 3,4 g
0 g


A feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!