Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

BL112 félbarna búzakenyérliszt - 1 kg

500 Ft
Menny.:db
Maga a liszt hivatalos elnevezésben a "félfehér" néven ismert, de közismertebb nevén ő a félbarna. Kenyerekhez, pékárukhoz használható.
Elérhetőség: Készleten

Leírás

Hamutartalma nagyobb mint a BL80-as kenyérlisztnek. Több vizet képes felvenni.Általában keverve használjuk,de 100%-os felhasználása is megoldható(ehhez azonban egy pici gyakorlat szükséges)

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1400 Kj/334,4Kcal

Zsír: 1,2g

Amelyből telített zsírsavak: 0,5g

Szénhidrát: 70g

Amelyből cukrok: 0,2g

Rost: 3,5g

Fehérje: 9g

Só: 0g

Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó."

 



A feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!

Burgonyás kenyér-Kovászos

Hozzávalók 2kg-os cipóhoz

1000g BL 112-es félfehér kenyérliszt, 40 g asztali só, 300 g burgonya, 300 g érett kovász, 500 ml kézmeleg víz.

 

Összekeverjük a lisztet a sóval, rétesszük a megpucolt ésmég nyrsen lereszelt burgonyát,hozzáadjuk a vizet és a kovászt,majd 5 perc alatt alaposan átgyúrjuk. 

Letakarjuk,30 percet pihentetjük.Utána hajtogatunk,majd ismét pihentetünk. A folyamatot 3 szor megismételjük,majd letakarva hűtőbe tesszük a tésztánkat 12-15 órára. A megkelt tésztánkat formázzuk ,szakajtóba tesszük és adunk neki még 2 órát. Előmelegített sütőben 55-60 perc alatt barnára sütjük .

 

 

Kapcsolódó termékek

A burgonya-avagy krumli, magában egyesíti a keményítőtartalmú ételek és a zöldségfélék jellegzetességeit, táplálkozásunkban fontos szerepettölt be.

Burgonya - 1 kg ( új)

248 Ft