Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

BL55 búza finomliszt -2 kg

750 Ft
Menny.:db
A legfinomabb pékáruk, sütemények, pizzák és panírok elkészítéséhez ez a BL-55 búza finomliszt a háziasszonyok és pékek egyik kedvence.

Ez a gabonából készült őrlemény a legelterjedtebb alapanyaga a pék- és cukrászsütemények, sütemények, pizzák, panírok készítésének, levesek és főzelékek sűrítésének. Szinte minden háziasszony kamrájában lapul 1-2 kg belőle.
A finomliszt csak a magbelsőt tartalmazza, a külső rétegeket és a héjrészt nem.
A BL a búzaliszt rövidítése, míg az 55 a hamutartalomra utal.
Elérhetőség: Készleten

Leírás

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1429 Kj/337Kcal

  • Zsír: 1g
  • Amelyből telített zsírsavak: 0,5g
  • Szénhidrát: 71g
  • Amelyből cukrok: 0,2g
  • Rost: 3,2g
  • Fehérje: 9,8g
  • Só: 0g

Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.



A feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!

Bagel szárított élesztős verzió

Ha  a Bagelhez támadna kedved és nem tudod hirtelen mi is az,ilyen édestésztájú,kalácsízű, fánkformájú szendvicsalapanyag. 

Hozzávalók: 8 db bagelhez
•320g liszt •27g nádcukor •6g só •2,5g szárított élesztő •185g meleg víz
Szóráshoz: lenmag, szezámmag (fekete vagy fehér) , lenmag, zabpehely
A lisztet, cukrot, sót, élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet. Összedolgozzuk a tésztát. Ezután félretesszük lefedve 1 órára kelni.

Keleszteés után 8 részre osztjuk, és gömbökké formázzuk. Lefedve újabb fél órát kelesztjük.Kilyukasztjuk a közepét,majd lefedve megint hagyjuk pihenni negyed órát. Addig a tűzhelyre vizet felteszünk 1 ek nádcukorral, ha felforrt visszavesszük hogy ne bugyogjon, belehelyezünk 2-3bagelt, és fél-fél percet főzzük mindkét oldalát. Sütőpapírozott tepsire helyezzük, megszórjuk a magvakkal, és 200fokos sütőben kb 15-20percig sütjük. Ha készen van megfelezzk és töltjük akármivel is!