Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

BL55 búza finomliszt -1kg

330 Ft
Menny.:db

"A legfinomabb pékáruk, sütemények, pizzák és panírok elkészítéséhez ez a BL-55 búza finomliszt a háziasszonyok és pékek egyik kedvence.

Ez a gabonából készült őrlemény a legelterjedtebb alapanyaga a pék- és cukrászsütemények, sütemények, pizzák, panírok készítésének, levesek és főzelékek sűrítésének. Szinte minden háziasszony kamrájában lapul 1-2 kg belőle.
A finomliszt csak a magbelsőt tartalmazza, a külső rétegeket és a héjrészt nem.
A BL a búzaliszt rövidítése, míg az 55 a hamutartalomra utal."

 

 
Elérhetőség: Készleten

Leírás

"Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1429 Kj/337Kcal

  • Zsír: 1g
  • Amelyből telített zsírsavak: 0,5g
  • Szénhidrát: 71g
  • Amelyből cukrok: 0,2g
  • Rost: 3,2g
  • Fehérje: 9,8g
  • Só: 0g

Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó."



A feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!

Fonott kalács

A recept "Szabi a pék" receptje,hozzávalói:

600g BL55 liszt, 180g érett kovász, 250ml tej (szobahőmérsékletű), 100g cukor, 60g puha vaj, 2db tojássárgája, 8g só.

A felsorolt alapanyagokból elkészítjük az előtésztát.A kovászhoz hozzáadjuk a tejet,majd a lisztmennyiség felét,azaz 300g-ot. Ezt az elegyet hagyjuk összeérni.Másnap ehhez az előtésztához adjuk a tojássárgákat,cukrot ,a maradék lisztet és a sót. Dagasztás után ismét pihentetjük kb 15 percet ,ekkor kapja meg a vajat. Összedolgozás után 60 percig hagyjuk állni.

A pihentetés után hajtogatjuk,majd 50 perc után újra és harmadszod ismét,45-50 perc elteltével. Majd részekre osztjuk és megfonjuk a kalácsot.  230 fokon ,alsó-felső sütési módban 15 percig ,majd 195 fokon készre sütjük.