Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

Kamut búzaliszt - 1 kg -Garat malom

1.300 Ft
Menny.:db

Magas fehérjetartalommal és alacsony glikémiás indexel rendelkezik ez az ősi egyiptomi búzafajta.

Ízletes kenyeret, pékárut süthetünk süthetünk a kamut lisztből. Szép sárga színének és magas fehérje tartalmának köszönhetően tojás nélkül is készíthetünk belőle tésztákat. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. Mivel a kamut búza glikémiás indexe alacsony (GI: 45), a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe.

Elérhetőség: Készleten

Leírás

Átlagos tápérték 100g termékben:

  • Energia: 1362 Kj/321Kcal
  • Zsír: 2,2g
  • Amelyből telített zsírsavak: 0g
  • Szénhidrát: 59g
  • Amelyből cukrok: 0g
  • Rost: 3,4g
  • Fehérje: 16g
  • Só: 0,01g

Adalékanyag mentes, glutént tartamaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.



A feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!

Kamutos kenyér

Már kipróbált recept,a hozzávalók arányait az egyik csoportban olvastam.

Recept: 300 g liszt BL 80 liszt, 100g KBL 100, 100 g KBL 200, 100 g Kamut búzaliszt, 150 g kovász, 430 g víz,24 g Himalája só.

Első körben liszt+folyadék elegye egy órán keresztül édes kettesben, majd a többi hozzávalóval összedolgozva tölti az idejét. 

A kelesztés alatt 40 percenként hajtogatjuk szirom- hajtásban ,majd 2 órát pulton keltesztjük. Formázás,szakajtó és mehet a hűtőbe. (éjszakára jobb esetben,legalábbis nálam)

Előmelegített sütőben 245 fokon 20 percigfedővel majd fedő nélkül 25 percig 205 fokon sütöttem vaslábasban.