Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

Sárgaborsó - 0,5 kg

230 Ft
Menny.:x 0,5kg
A zöldborsó héját lehántják ‒ a legvékonyabb héjától is megfosztják ‒, megszárítják, így lesz sárga színű a borsó. Azért félgömb alakú, mert a szárítás és a tisztítás hatására, természetes módon szétesik két lencse formájú részre. Száraz borsónak és feles borsónak is nevezik.
Elérhetőség: Készleten

Leírás

Az értékes tápanyagok mindig benne vannak, ezért egész évben, és rendszeresen kellene ennünk. Már egy csészényi mennyiségű sárgaborsó fedezni képes a nap szükségletet több tápanyagból.

A rosttartalma sokkal alacsonyabb, mint a zöldborsóé, de azért így is tobzódik vitaminokban és ásványi anyagokban. Sok fehérjét tartalmaz, ezért laktatja a gyomrot, táplálja az izmokat, nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatású.

A vegetáriánusok számára ideális táplálék, mert benne van az, ami a húsban. A benne lévő B-vitaminok és a magnézium kedvezően befolyásolják az idegrendszer működését. Káliumtartalma révén csökkenti a vérnyomást, ezért szívbetegek számára is ajánlott a fogyasztása.

A folsav segít a vérszegénység, az álmatlanság, a depresszió megelőzésében. A terhesség első hónapjaiban hozzájárul a baba egészséges gyarapodásához, és megfelelő mennyiség bevitele mellett a parányi szervezetben végbemegy a velőcső záródás, így garantálja a gerinc megfelelő fejlődését a korai időszakban. Az E-vitamin táplálja a szívet és az agyat, a terhesség idején létfenntartó jelentőségű a magzat számára.

Forrás:bien.huA feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!