Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre. Marketing célból nem gyűjtünk adatokat.

Burgonya - 1 kg ( új)

248 Ft
Menny.:x kg

A burgonya-avagy krumli, magában egyesíti a keményítőtartalmú ételek és a zöldségfélék jellegzetességeit, táplálkozásunkban fontos szerepettölt be.

Elérhetőség: Készleten

Leírás

A burgonya a tápanyagok közül szénhidrátot tartalmaz a legnagyobb mennyiségben, keményítő formájában. 

Fehérjét minimálisan, zsírt egyáltalán nem (nyers és főtt formában) tartalmaz.

Kiváló lizin és triptofán aminosav-forrás,találhatunk benne C- vitamint is.( 180 g burgonya körülbelül 10 mg C-vitamint tartalmaz, mely egy felnőtt napi C-vitamin-szükségletének egynyolcadát fedezi. Az újburgonya  ennek a mennyiségnek a dupláját tartalmazza. )

Kiváló B1- és B6-vitamin, valamint folsavforrás. Jelentős mennyiségben tartalmaz káliumot, magnéziumot és vasat is, melynek felszívódását a benne lévő C-vitamin is segíti.

Magas kálium- és alacsony nátriumtartalmának köszönhetően kiválóan szabályozza a vérnyomást, így a vérnyomás problémákkal küszködők számára a burgonya remek alapanyag a konyhában.

A burgonya kiváló rostforrás, hamar telítettségérzetet nyújt, de hozzájárul az egészséges emésztéshez is. A legtöbb rostanyagot a héjában főtt vagy sült burgonya tartalmazza. Alacsony kalóriatartalma (180 g 140 kcal-t tartalmaz), valamint magas telítőértéke miatt segít a diétában és a testsúly megtartásában is. De ügyelni kell az elkészítés módjára, hiszen az olajban sült változatok akár két-háromszoros energiatartalommal is bírhatnak.

Forrás: hazipatika.comA feltüntetett árak az Áfát tartalmazzák!